Home
  Introductie
  Komende exposities

Schilderijen in Acryl
  Toekomst...
  Samen...ieder voor zich
  Hand in hand
  Zand of luchtkastelen bouwen
  Water naar de zee dragen
  ...in mijn eigen wereldje
  De grote wereld en ik

  Alle rivieren komen uit in zee
  Zee
  32 kilometer
  Meerpaal
  Meerpaal
  Bolder
  Drie strandstoelen
  Strandhokjes
  Golfbrekers
  Zee en duin
  Rotterdam

Aquarellen
  Roos
  Zonnebloem

Referenties
  Liesbeth de Roos
  Maria van der Werff
  René Berkvens
  Marianne Lengton
  Henk van Soest
  Arnold en Diana van Zelm van Eldik

Begeleiding
Workshops
Contact

Het meisje dat voor haar leeftijd (13 jaar) destijds al verrassend volwassen schilderijen maakte, heeft weer een aantal exposities in het vooruizicht.

Een liefhebberij, die professionele kwaliteiten kreeg en uitgroeide tot een vorm van leven met daarin weinig ‘schilderloze’ perioden.

Vaardigheden groeiden, onderwerpen veranderden, maar de spontaniteit bleef; olieverf werd aquarel verf en dat later weer acryl; het penseel werd af en toe afgelost door het schildermes, maar de gedrevenheid beklijfde.

Natura artis magistra, de natuur bleef de grote inspirator,waarbij natuurlijke omstandigheden, wonen aan het water, tochten langs de stranden van Zoutelande tot Friesland, kortom wind, wolken en water, aanknopingspunten vormden voor haar werk.

De aandacht en ijver waarmee werd gewerkt samen met de groeiende techniek, schiepen een steeds sterkere werkelijkheidsillusie.

Laat de schilderijen van Maribert op u inwerken. Bij het grote strandtafereel kunt u de frisse zeebries inademen, kunt u de zilte smaak van zee en zand op uw tong proeven, vermengt met de geuren van mosselen en zeewier.

Veel kijk plezier!

Ton Ravesloot

In het gezin waarin ik ben groot gebracht stond creativiteit hoog in het vaandel, pianospelen, schilderen en wandkleden maken. Het werd er met de paplepel ingegoten.

Op dertienjarige leeftijd ben ik gaan schilderen. Met olieverf ‘moest’ ik stillevens maken, een houten paardje, een blauwe theepot op een geruit kleedje enz. niet mijn sterkste kant. Na een jaar heb ik mijn schilder goeroe ontmoet in het buurthuis in Kralingen, Ton Ravesloot. Bij hem mocht ik doen waar ik zin in had, wat me inspireerde......heerlijk!!! Door middel van deze hobby en de technieken die ik heb geleerd kan ik situaties creëren en sferen maken waarin ik me het liefst bevind.

Alle technieken blijven een uitdaging, met hun eigen karakter en mogelijkheden. Ik heb de mogelijkheid gekregen om hiermee te werken, een uit de hand gelopen hobby, en ik ben blij met het resultaat!

Maribert Rijken